Sposób przygotowania

Ciastka pokrusz i wymieszaj ze stopionym masłem. Przekładamy je do okrągłej formy wylepiając dno i schładzamy przez 30 minut. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Jogurt mieszamy z serkiem mascarpone, cukrem, cukrem waniliowym i sokiem truskawkowym. Dodajemy delikatnie podgrzaną w kąpieli wodnej żelatynę i odstawiamy do lodówki na 10 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do masy , dodajemy też porzeczki. Masę wykładamy na czekoladowy spód i schładzamy około 4 godzin. Po tym czasie trzemy na wierzch całą tabliczkę czekolady i dekorujemy porzeczkami. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    torcik na czasie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym choć kawałek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ja też
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wow- brawo
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wygląda perfekcyjnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !