Sposób przygotowania

Z gruszek ostrożnie wydrążamy gniazda nasienne a następnie obieramy ze skórki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do garnka wlewamy 2 szklanki wody, wsypujemy do niej cukier i cukier waniliowy. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień, wkładamy gruszki i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia i pozostawiamy gruszki w syropie do wystygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając do niej 2 łyżki wody. Na końcu dodajemy śmietanę.
Wyjmujemy gruszki i układamy na talerz razem z kulką lodów śmietankowych polaną sokiem malinowym. Polewamy gruszkę obficie i delikatnie całość sosem czekoladowym. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rzeczywiście piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    tez tak myślę
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię ten deser.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !