Sposób przygotowania

Groszek płuczemy.Czosnek i cebulę obieramy,siekamy.Olej rozgrzewamy w rondlu,szklimy na nim czosnek i cebulę,wsypujemy zielony groszek.Zalewamy bulionem,doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy sok z cytryny,gotujemy 10 minut.Gałązki mięty płuczemy,suszymy.Listki odrywamy i siekamy-kilka zostawiamy do dekoracji.Połowę groszku wyjmujemy i odkładamy ,resztę zupy miksujemy i studzimy.Wlewamy śmietanę,dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i siekaną mięta.Wsypujemy odłożony groszek.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.Zupę rozlewamy na talerze,zdobimy miętą i skórką cytrynowa.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !