Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka góralska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt.
papryka czerwona strąk
papryka zielona strąk
kiełbasa 15 dag
boczek 15 dag
olej 3 łyżki
natka pietruszki pęczek
sól
pieprz
pieczarki 6 szt.
cebula 1 szt.
ser gouda 20 dag
Papryka słodka mielona Prymat
papryka żółta strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka góralska

1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obrane pokrój w plastry. Pieczarki umyj, pokrój w plastry i usmaż na łyżce oleju.
2. papryki umyj, usuń nasiona, a miąższ pokrój w słupki. Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
3. Kiełbasę, boczek i cebulę pokrój. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. na jego dnie ułuż plastry ziemniaków.
4. na ziemniakach ułoż pieczarki, wędlinę i cebulę. przykryj serem z natką i papryką, dopraw. Zapiekaj 20 min. w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.02.2014 12:02
Ależ ona musi być pyszna
Krystyna32 06.01.2014 08:16
świetna zapiekanka
fotoviderek 26.06.2013 16:20
Świetna zapiekanka :)
aisza1 28.05.2013 09:36
pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak