Sposób przygotowania

Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę przesianą z sodą, margarynę stopioną z przyprawą do piernika oraz 1.5 szklanki mleka i pół słoika powideł. Całość dokładnie połącz, przełóż do prostokątnej formy. Piecz ok 50 min w temp 18- st. Ciasto ostudź, przekrój wzdłóż na 3 blachy. Budyń ugotuj na pozostałym mleku z dodatkiem masła, przestudź. Odłóż 3 łyżki powideł. Blaty ciasta przełóż resztą powideł, a raz budyniem. Wierzch ciasta posmaruj odłożonymi, podgrzanymi powidłami. Posyp migdałami w płatkach. Ciasto dobrze schłódź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !