Sposób przygotowania

pulardę podzielić na porcje. olej rozgrzać, obsmażyć kawałki ze wszystkich stron.Cebule obrać i pokrajać w plastry.strąki papryki pokrajać w długie, cienkie paski. Plastry cebuli i paski papryki smażyć w niskiej temperaturze 3—4 minuty w 2 łyżkach oleju.Dodać posiekane pomidory i drobno pokrajane ząbki czosnku. Smażyć dalej ok. 3 minut.Warzywa dodać do mięsa. przyprawić pieprzem i solą. dusić 30—45 minut w garnku pod przykryciem. Ewentualnie dolać nieco wody. aby się nie przypaliło. Cukinię i bakłażan pokrajać w plastry, oprószyć mąką i usmażyć w 4 łyżkach oliwy z oliwek na złotobrązowy kolor.Porcje pulardy ułożyć z duszonymi warzywami podgrzanym półmisku.Udekorować plastrami cukinii i bakłażana.Posypać siekanymi ziołami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !