Sposób przygotowania

1. Kremówkę (660ml) zagotować połamanymi czekoladami z nadzieniem miętowym (kremówkę należy ciągle mieszać). Odstawić do lodówki na kilka godzin.
2. Krem miętowy ubić (tak jak ubija się śmietanę). Do masy dodać rozpuszczoną żelatynę (4 łyżeczki). Wymieszać.
3. Kremem miętowym przełożyć dwa biszkopty.
4. Ubić kolejną kremówkę (330 ml). Dodać żelatynę. Wymieszać. Przykryć kremówką ciasto.
5. Ciasto można udekorować listkami świeżej mięty oraz kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ciekawy przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmm super...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !