Sposób przygotowania

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką wrzącej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna.Włożyć do woreczka i odstawić na około 30 minut. W międzyczasie śliwki umyć, pozbawić pestek i drobno pokroić+posłodzić. Z ciasta wycinać małe kółka i w każde wkładać pokrojone kawałki śliwek. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Przygotowane pierogi można od rau zamrozić, albo ugotować we wrzącej wodzie i po kilku minutach gotowania podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !