Sposób przygotowania

Lazanie wkładamy osobno do wrzącej osolonej wody z dodatkiem oleju, gotujemy na półmiękko i wyciągamy łyżką cedzakową do naczynia z zimną wodą.Szpinak rozmrażamy podgrzewamy go lekko na natłuszczonej olejem patelni,następnie studzimy i mieszamy z pozostałymi składnikami farszu.Na patelni roztapiamy masło dodajemy mąkę i chwilkę razem smażymy,następnie powoli wlewamy mleko i mieszamy doprowadzamy do wrzenia,dodajemy skórkę otartą z cytryny oraz sól pieprz i gałkę muszkatołową.W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami sos,płatki lazanii na zakładkę i farsz serowo-szpinakowy i tak aż do wyczerpania składników.Potrawę polewamy sosem i posypujemy serem.Pieczemy 30 min w 180 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !