Sposób przygotowania

Marchewkę cebulę i łodygi selera obieramy myjemy i razem z wołowiną i boczkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.W rondelku stapiamy masło wrzucamy masę mięsno-warzywną posypujemy gozdzikami i smażymy mieszając.Gdy sos stanie się ciemno złoty stopniowo dodajemy do niego koncentrat pomidorowy i bulion,doprawiamy do smaku solą,pieprzem i cukrem przykrywamy i dusimy na małym ogniu jedną godzinę,pod koniec wsypujemy natkę pietruszki.Lazanie gotujemy na półtwardo w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy a następnie odcedzamy.Na półmisku żaroodpornym układamy lazanie porcjami,każdą porcję polewamy sosem i posypujemy parmezanem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut aby ciasto wchłonęło sos.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !