Sposób przygotowania

Szynkę natrzeć solą , pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i majerankiem. Mięso owinąć bawełnianą nicią i ułożyć w gęsiarce, polać olejem. Piec około 1,5 h w tem 190 stopni.
Podczas pieczenia mięso systematycznie polewać z sokiem z winogron.Do miękkiego mięsa dołożyć winogrona i piec kolejne 10 min. Pieczeń wyjąć zlać sos z owocami do garnuszka i zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z zimną wodą. Doprawić solą pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Mięso pokroić na porcie polać z sosem z owocami. Można podawać z grubym makaronem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    Robię tak samo, jest pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pysznie :) pollecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !