Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem, następnie dodać pozostałe składniki i miksować. Sodę najpierw łączymy z dżemem i dodajemy do masy. Wylać na tortownicę, wysmarowaną masłem i obtoczoną bułką tartą. Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto podzielić na 3 części. Przygotować masę: szkl.mleka zagotować z cukrem,w pozostałym mleku rozpuścić żółtka,budyń oraz mąkę wlać na gotujące się mleko cały czas mieszać żeby się nie przypaliło,odstawić do ostygnięcia,następnie utrzeć masło i dodawać powoli budyń oraz cappuccino w proszku do smaku,dobrze wymieszać . Przełożyć ciasto piernikowe masą, Na końcu posypać całość ( również boki) kakao. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dość pracochłonne:( a dobre zapewne
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !