Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem. Jajka ubijamy z cukrem i nie przerywając ubijania dodajemy porcjami mąkę. Masło roztapiamy, studzimy i powoli wlewamy do ciasta ciągle ucierając. Jabłka i banany obieramy i kroimy w plasterki. Do tortownicy z kominkiem wlewamy większą część ciasta, układamy na nim jabłka i banany, posypujemy rodzynkami i wiórkami kokosowymi i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok. 40 min w temp. 200 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    bardzo ciekawe, muszę spróbować
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to taka babka "na bogato"- smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !