Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Kalarepki opłukać, pokroić w kostkę, szynkę pokroić w grubą kostkę, układać na przemian warstwami, posypać natką. Zalać sosem z podanych składników dokładnie wymieszanych.
Przykryć plastrami sera. Piec w 200 st.około 40- 50 ( młode kalarepki, \"stare\" pieczemy ok 1,5 godziny ) min do zbrązowienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Muszę wypróbować.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Takiej kalarepki jeszcze nie jadłam ale z chęcią wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    mniamuśne kalarepki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ładnie to wygląda... też jeszcze nie jadłam zapiekanych kalarepek... tez muszę sobie kiedyś zrobić...
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    nigdy nie jadłam zapiekanych kalarepek, musze wyprobować przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !