Sposób przygotowania

Wodę i margarynę zagotować. Do zagotowanego płynu dodawać stopniowo szklankę mąki. Odstawić ciasto i wystudzić. Po wystudzeniu wbijać po jednym jajku energicznie mieszając aby rozetrzeć grudki. Podzielić ciasto na dwie części, każdą część upiec oddzielnie w prodiżu lub tortownicy. Piec około 1 godziny. BUDYŃ; obie mąki wymieszać z mlekiem i cukrem. Ciągle mieszając zagotować. Utrzeć kostkę masła i po trochu dodawać ostudzony budyń. Utarty budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć drugim. Drugi placek posypać obficie cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,lubie karpatkę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !