Sposób przygotowania

Kurki należy przebrać, następnie dokładnie oczyścić i wymoczyć, nawet przez kilka godzin. Po tym czasie należy je wyjąć, odcedzić, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać sól, chrzan, ziele, pieprz, liść laurowy i olej, całość gotować do 40 minut. Z octu i wody należy przygotować i zagotować zalewę. Grzyby należy przekładać do słoików, tak aby sięgały do 2/3 wysokości słoika i zalewać zalewą. Od razu zakręcać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Nigdy nie marynowałam grzybków :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super, właśnie muszę sobie zamarynować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale bym zjadła :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    w tym roku na pewno skorzystam z przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smakowite grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !