Sposób przygotowania

Przesiewamy makę. Dodajemy jaja, olej, cukier, sól i cukier waniliowy. Zagniatamy na twarde ciasto. Dzielimy na dwie części i jedną przykrywamy ściereczką, aby ciasto nie wyschło, zaś drugą część cienko wałkujemy i wycinamy szklanką kółka. Na środku układamy migdał i zwiniętą w rulonik karteczkę z wróżbą. Zlepiamy brzegi jak pierogi i wywijamy na kształt chińskich ciasteczek (rożek wywinięty w odwrotną stronę niż się sklejało kółka). Na blasze wysmarowanej olejem układamy ciasteczka i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 18-20 min. Ciastka powinny wyjść blade, tylko lekko zarumienione.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tatli

    chętnie spróbuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !