Sposób przygotowania

Białka ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści, a masa będzie bardzo gęsta. Wsypać kakao, dokładnie wymieszać. Masę kłaść łyżką na wysmarowaną formę (można też wyciskać szprycą). Piec w 130-140 stopniach przez ok. 50 minut. Ja lubię je wyciągnąć z piekarnika już po 35 minutach, jak środek jest jeszcze półpłynny (mam wtedy bezy z kremem w środku).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    uwielbiam bezy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    kiedyś już myślałam o takim pomyśle, byłam ciekawa czy wyjdą - wyglądają apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !