Sposób przygotowania

Wędzonkę pokroić w cienkie paseczki, które następnie zwinąć w ruloniki.
Grejpfruta obrać, podzielić na cząstki, które następnie poprzecinać na połówki.
Cebulę obrać i pokroić na cienkie krążki.
Oliwki odsączyć z roztworu, podawać w całości.

SOS: Musztardę rozetrzeć (zmiksować) z sokiem z grejpfruta, doprawiając solą i pieprzem. Następnie dodać olej. Całość intensywnie mieszać, aż do momentu powstania jednorodnej emulsji.

Endywię porozdzielać, umyć a następnie porozrywać i ułożyć w salaterce. Następnie poukładać na niej cząstki grejpfruta, cebulkę, oliwki i wędlinę. Tak przygotowane danie polać sosem przed podaniem.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !