Sposób przygotowania

Bakłażan kroimy na połówki, posypujemy solą i wkładamy do zlewozmywaka by puścił soki. Po ok. 30 minutach przepukać wodą.Rozgrzej w rondlu olej.Następnie dodajemy przyprawy smakowe: czosnek i dymkę. Mieszamy dokładnie i dodajemy kolejne składniki: sos sojowy, sos z chili i cukier.Znów mieszamy. Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy jeszcze ok. 20 minut, aż bakłażany będą miękkie. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Ciekawa propozycja!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    jeszcze bakłażanów przyrządzonych w taki sposób nie próbowałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !