Sposób przygotowania

Rodzynki zalać gorącą wodą dodać olejek migdałowy i zostawić na ok. 1 h. Żelatynę rozpuścić w w połowie szklanki wody i ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać stopniowo serki waniliowe, żółtka, cukier puder.Na koniec dodać ostudzoną żelatynę, rodzynki. Delikatnie wymieszać. Masę serową włożyć do formy wysmarowanej olejem i obsypanej np. posiekanymi orzechami włoskimi. Schłodzić kilka godzin. Po wyjęciu z formy. Przyozdobić bitą śmietaną i migdałami. Oraz polać roztopioną czekoladą.Deser powinien być w lodówce do ostatniej chwili przed podaniem. Efektowny i smaczny deser. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !