Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie umyć, zapiec w piekarniku ze skórką (aż do nabrania złotego koloru).

Czosnek obrać i przepuścić przez wyciskarkę do czosnku. Następnie rozdrobnione ząbki czosnku umieścić w misce, dodać ser feta i jogurt, przyprawić solą i pieprzem, po czym utrzeć wszystko za pomocą tłuczka na jednolitą masę. Wymyte liście sałaty dokładnie osuszyć, a następnie posiekać na drobne kawałki.

Ziemniaki naciąć wzdłuż wierzchu i tak rozcięte napełniać przygotowaną masą serową. Na koniec całość posypać drobnymi kawałkami sałat oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne...
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !