Sposób przygotowania

Czerwona kapustę podzielić na ćwiartkę. Liście drobno poszatkować. Sałatę pokroić w paseczki. Marchew pokroić w cienkie słupki. Sok pomarańczowy rozetrzeć dokładnie z octem balsamicznym, solą, grubo zmielonym pieprzem oraz odrobiną cukru. połączyć z oliwą. Rodzynki krótko namoczyć w gorącej wodzie. Owczy ser pokroić n kawałki lub pokruszyć. Przełożyć do salaterki kapustę , sałatę, marchewkę i rodzynki, polać przygotowanym sosem Odstawić pod przykryciem na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce. Ponownie przyprawić sałatkę do smaku, posypać orzeszkami pinii. Udekorować małymi cząstkami pomarańczy oraz majerankiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !