Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, potem rum, migdały, rdzeń wyjęty z rozkrojonej laski wanilii oraz oba rodzaje mąki. Z białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Tortownice smarujemy masłem, potem rozsmarowujemy równo 2 łyżki ciasta. Pieczemy ok. 5 minut. Gdy ciasto lekko się przyrumieni wyjmujemy tortownicę z piekarnika. Na upieczonej warstwie rozsmarowujemy kolejne 2 łyżki surowego ciasta i wkładamy na kolejne 5 minut. Czynności te powtarzamy aż zabraknie ciasta. Upieczony i całkowicie ostudzony sękacz wyjmujemy z tortownicy i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wow coś takiego!:) muszę kiedyś sprawdzić co mi wyjdzie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajne
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !