Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka mango - szybkie lekkie ciasto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 3 opakowania małe
mleko skondensowane 1 puszka
cytryny 2 łyżki soku
woda 400 ml
mango 2 sztuki
sok pomarańczowy 4 łyżki
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka mango - szybkie lekkie ciasto

Masa pierwsza: 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 150 ml wody, dodać sok z cytryny. Całość zmiksować z mlekiem. Masę wylać na ułożone biszkopty. Wsadzić do lodówki w celu schłodzenia. Masa druga: Mango, obrać wydrążyć miąższ i zmielić. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w250 ml wody, wymieszać z sokiem pomarańczowym i cukrem wraz z mielonym miąższem mango. Całość wymieszać i wylać na zastygniętą masę pierwszą. Ciasto pozostawić w lodówce w celu schłodzenia najlepiej na całą noc. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.05.2012 19:44
super
suzana 30.06.2011 09:08
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak