Sposób przygotowania

1. Golonki natrzyj przyprawami, naszpikuj obranym czosnkiem. Polej piwem, odstaw na 2 godz. Dolej tyle wody, aby mięso było przykryte. Duś 2 godz.
2. Warzywa obierz, ziemniaki potnij na cząstki, resztę w kostkę. Dodaj do golonki na 20 min przed końcem gotowania.
3. Golonkę przełóż do brytfanki i piecz 10 min w 200 stopniach, aż się zrumieni. Wywar z warzywami wymieszaj z koncentratem i śmietaną, dopraw. Podaj do mięsa.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pysznie przyrzadzona golonka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !