Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć i odsączyć. Pieczarki umyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pieczarki można też delikatnie podsmażyć na oleju lub spożywać surowe. Cebulę pokroić na drobne kostki. Natkę umyć i posiekać.

Bekon należy pokroić w 5-centymetrowe paski i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Następnie usmażony bekon odsączyć od nadmiaru tłuszczu.

Sos: ocet wymieszać z pozostałym olejem, posiekaną cebulą i natką. Całość przyprawić solą oraz pieprzem.

Liście sałaty delikatnie wymieszać z pieczarkami, a następnie polać je przygotowanym sosem. Na wierzchu ułożyć podsmażone paski bekonu.

Smacznego ;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !