Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy wraz z cukrem w przegotowanej wodzie. Wszystkie składniki łączymy w jednym naczyniu i dokładnie mieszamy. Ciasto zagniatamy i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 45-60 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na kawałki, spłaszczamy je i nakładamy skondensowane mleko. Brzegi zlepiamy ze sobą i formujemy kulkę, tak aby nadzienie nie wylało się. Pączki odkładamy do ponownego wyrośnięcia.Smażymy z obu stron na rozgrzanym w garnku tłuszczu. Gotowe pączki kładziemy na ręczniki papierowe aby odsączyły tłuszcz. Ostygnięte dekorujemy w dowolny sposób.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne ja dałam mleko o smaku czekoladowym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !