Sposób przygotowania

Buraki najlepiej ugotować w mundurkach i na parze , w tym czasie w misce wymieszać ocet winny lub jabłkowy zależy jaki mamy w domu z cukrem , sola i pieprzem świeżo zmielonym kolorowym , dolewamy jeszcze oliwę , dokładamy obrane i pokrojone w plastry buraki , przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Następnie po tym czasie musimy odlać sok z marynaty , za to dodajemy gęsty najlepiej jogurt naturalny i zgniecione ząbki czosnku , wymieszać i doprawić .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    cos nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi sie przepis napewno zrobię takie buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !