Sposób przygotowania

25 dag cukru ucieramy z żółtkami, dodając stopniowo 5 dag masła i szklankę mleka. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia, dodajemy kakao. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą. Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką. Wlewamy ciasto, pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach. ostudzone ciasto przekrajamy na 3 krążki. W szklance mleka rozpuszczamy łyżkę mąki pszennej i ziemniaczanej resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym. wlewamy mleko z mąką , gotujemy budyń. do gorącego budyniu wrzucamy kawałki margaryny i energicznie mieszając, chwilę gotujemy. ciepłym kremem przekładamy ciasto. z wierzchu dekorujemy polewą i sypiemy orzechami włoskimi

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    brzmi pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !