Sposób przygotowania

Karkówkę umyć ,osuszyć i pokroić w 2 cm plastry. Każdy plaster natrzeć solą,pieprzem i posypać dość grubo rozmarynem.Przyprawy przygnieść dłonią aby przykleiły się do mięsa. Usmażyć na rumiano z obu stron.Cebule obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu do zapiekania układać na przemian cebula,mięso i tak do wyczerpania składników.Pierwszą i ostatnią musi być cebula. Mięso polać śmietaną .Ilość śmietany zależy od wielkości naczynia w którym będziemy zapiekać.Moje było małe to śmietany wlałam ok. 1/2 szklanki. Przykryć pokrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać przez godzinę czasu.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    często robię
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    lubię karkówkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniałe danie;)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    cebula bardzo podkreśla smak mięs
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z pewnością smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !