Sposób przygotowania

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i odstawić na 30 min do lodówki. Ciasto podzielić na 2 części i wylepić nim dwie jednakowe, płaskie, prostokątne formy. Piec ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Jedną formę wyjąć, z drugą pozostawić w tej samej temperaturze w piekarniku jeszcze na 10 min. Ciasta wyjąc z form i ostudzić. To, które piekło się dłużej, pokruszyć wałiem i użyć do masy. Przygotować masę: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać startą czekoladę i pokruszone ciasto. Na końcu wlać rum, wsypać bakalie i starannie wymieszać. Masę rosłożyć równą warstwą na wystudzonym cieście. Przygotować polewę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !