Sposób przygotowania

Cytryny umyć i pokroić w cieniutkie plasterki,usuwając pestki. Następnie przełożyć do małego rondelka, zalać wodą(ok. 1 szklanka) i gotować przez godzinę, aż zrobią się szkliste i miękkie. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kawałki. Przełożyć do garnka i dusić na małym ogniu , aż rozpadną się do konsystencji musu(można dodać odrobinę wody). Do uduszonych jabłek dodać cytryny, goździki, cynamon i cukier. Starannie wymieszać i smażyć jeszcze przez około 15 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem do wystudzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !