Sposób przygotowania

Najpierw możemy oddzielić biała od żółtek , bakalie pokrój w drobną kostkę a potem zalej je rumem i odstaw na 20 minutek. Potem odcedż i posyp troszkę mąką Margarynę ucieramy z cukrem szczyptą soli na puszysta masę , cały czas ubijając dodawaj do niej kolejno żółtka . Następnie dodaj mąkę i dalej ubijaj masę aż zauważymy że wyszła puszyste ciasto. Dodaj do niego bakalie i proszek do pieczenia. Białka ubij na pianę z dodatkiem soli, dodaj do ciasta . Przełóż wszystko do formy wyłożonej papierem i piecz 50 minut w 180 st. A po wyjęciu możemy po swojemu ciasto udekorować według własnego uznania , może to być polewa czekoladowa , cukier puder, albo lukier.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jeśli zauważymy że podczas pieczenia za szybko ciasto nam się przyrumieniło to przykrywamy ciasto folią aluminiową .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !