Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć. Natrzeć solą , odstawić do lodówki na 2 godz. morele umyć, osączyć i zalać syropem z ananasa, odstawić na 2 godz. Ananasa zblendować, połączyć z olejem i pieprzem. W schabie poprzecznie naciąć kieszeń. Natrzeć ja pastą z ananasa, następnie wypełnić osączonymi z zalewy morelami. mięso ułożyć w brytfannie, polać obficie sosem. Piec ok. 1,5 godz w temp. 190st, polewając wytwarzającym się sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    aż głodna się zrobiłam :)))
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaczne mięsko!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaczne mięsko!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    tez taki robie i jest pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    tez taki robie i jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepyszne takie mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    morelami nie nadziewałam jeszcze niczego -:) przyznam że wygląda obłędnie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Z morelami robię zwykle kurczaka, chętnie spróbuję morele z wieprzowiną :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ten schab wygląda idealnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne miesko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ulubione danie mojego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !