Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie pieczarki
2. Z ciasta formuj kulki, wielkości orzecha włoskiego. Koniec butelki zwilż, wetknij w kakao, wciskaj w każdą kulke ciasta. Piecz 20 min w temp 170 stopni.
mąka tortowa | 1,5 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 szkl |
masło | 15 dag |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
śmietana kwaśna | 2 łyżki |
cukier puder | 3 łyżki |
kakao | wg uznania |
Soda oczyszczona Prymat | 3/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: