Sposób przygotowania

Rabarbar obrać ,opłukać i pokroić .Agrest obrać i dokładnie opłukać. Do garnka wlać wodę i zagotować ,dodać po ok. 2 szklanki rabarbary i agrestu. Chwilę pogotować jak agrest zacznie pękać dodać cukier do smaku ,cynamon i cukier waniliowy. Kisiel rozprowadzić w pół szklanki zimnej wody i wlać na gotujący się kompot.Wymieszać delikatnie i zdjąć z ognia.Wstawić garnek z kompotem do większego pojemnika z zimną wodą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    osobno piłam, razem tego połączenia jeszcze nie próbowałam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pewnie pyszne w smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    Rabarbar jest idealny na kompot ;) super gasi pragnienie
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    samo zdrowie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    lubie takie kompoty, szkoda ze tak rzadko sie je u mnie robi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !