Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy i w połowie mleka rozpuszczamy pokruszone drożdże z łyżką mąki i cukru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Margarynę Kasię rozpuszczamy w reszcie ciepłego mleka. Jajka ubijamy z cukrem, Następnie mieszamy mikserem na wolnych obrotach ubite jajka z drożdżami, mąką, rozp. margaryną. Odstawiamy do wyośnięcia. Po wyrośnięciu przekładamy na blachę i czekamy znowu do wyrośnięcia i nakładamy owoce (owoce wcześniej mieszamy z łyżką mąki). Kruszonke robimy z margaryny, mąki i cukru, wyrabiając dobrze ciasto. Następnie wkłądamy na 30 min do lodówki i kruszymy na ciasto.
Pieczemy 60 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    uwielbiam rabarbar
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne ciasto!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    pyszne! uwielbiam rabarbar w ciastach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !