Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie danie z Polski
1. Warzywa myjemy i kroimy w paseczki dosyć krótkie i cieńkie, ale według uznania.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy mięso mielone, pozwalamy by trochę się zarumieniło i dodajemy przyprawy do smaku, wedle uznania. Jeśli dodamy przyprawy w połowie smażenia mięso lepiej je wchłonie.
3. Gdy mięso będzie już miało swój szarawy kolor odcedzamy fasolę i groszek. Dodajemy je razem z resztą warzyw. Przez około 10 minut dusimy je pod przykryciem. Można dodać trochę wody by warzywa były bardziej miękkie.
4. Nasze warzywa są już miękkie, więc dolewamy sos meksykański. Doprowadzamy do lekkiego \'\'bulgotania\'\' i nasz sos jest gotowy! ;)
5. Na talerzu układamy makaron i polewamy go sosem. Smacznego! ;)