Sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta:
Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier następnie żółtka, ubijać do momentu aż cukier się rozpuści. Następnie dodawać wodę, olej, mąkę z proszkiem, dobrze wymieszac i piec w 180 stopniach, po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół.
Przygotowanie budyniu:
Odlać pół szklanki soku jabłkowego i rozmieszać w nim budynie, resztę soku zagotować, na gotujący wlać budyń, Gorącym budyniem przełożyć ciasto w ten sposób aby na wierzchu też położyć cienka warstwę budyniu.

Następnie przygotować warstwę śmietankową: śnieżkę ubić z mlekiem dodać galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki wody i wymieszać, gdy masa zacznie tężeć wyłożyć ją na wierzch ciasta posypać kakaem i schłodzić.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pysznie się prezentuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    zjadłbym takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wygląda, ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mniamm, idealne do kawki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    ciekawy przepis, ciasto fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !