Sposób przygotowania

Udka myjemy (możemy zdjąć skórkę) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy przyprawami. Jabłka kroimy w plastry i układamy na udkach. Przykrywamy naczynie i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, posypujemy solą i mieszamy ze śmietaną. Na talerzu układamy jabłka, ziemniaki, udka i mizerię. Ziemniaki posypujemy suszonym koperkiem (lub świeżym)

przyprawa uniwersalna - opcjonalnie
udka - mniejsze części

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam połączenie drobiu i owoców!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !