Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki, gotujemy i odcedzamy.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę. Ogórki i boczek również kroimy w kostkę. Dymki w krążki.Na rozgrzanym oleju rumienimy boczek, dodajemy czosnek, cebulę, paprykę i smażymy ok. 5 min często mieszając. Warzywa z boczkiem oprószamy mąką, mieszamy, wlewamy bulion, jogurt i sok z cytryny, przyprawiamy i dusimy ok. 10 min. Dodajemu ziemniaki i ogórki. Potrawę ozdabiamy kleksami z śmietany i natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    pysznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !