Sposób przygotowania

Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka, dodajemy odsączony groszek, posiekaną natkę i bułkę tartą. Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy na patelni, skwarki zbieramy i dodajemy do reszty składników.Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu boczku dodajemy masło i olej. Rozgrzewamy. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z surówką z marchwi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    placuszki na pewno muszą być przepyszne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !