Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka i cukier ubić. Dodać żółtka i mieszać powoli. Następnie dodać do tego mąkę wymieszaną proszkiem do pieczenia. Wmieszać pomału łyżką. Przełożyć na brytfannę i piec przez ok. 25 minut w 180 st.
MASA: Połowę mleka zagotować w rondlu. W drugie połowie rozmieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Gdy się mleko zagotuje dodać wymieszane składniki. Czekać aż się ugotuje. Później dać do zimnego. Utrzeć z margaryną.
DALEJ: Na placek dać masę, następnie na to dać truskawki, i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super pyszności
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajniutki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kusi wyglądem ciacho i to od rana...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    piękny i dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    piękny i dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !