Sposób przygotowania

Płaskie naczynie żaroodporne wysmarować margaryną Kasia i wysypać bułką tartą. Oddzielić żółtka od białek i utrzeć je z cukrem i łyżką wody. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać do niej łyżkę cukru i chwilę jeszcze ubijać. Do masy żółtkowej wsypać mąkę, wymieszać, dodać pianę i połączyć składniki.
Ciasto wylać do formy. Umyte i odsączone truskawki układać na surowym cieście. Piec w 180 st. C do lekkiego zrumienienia (ok. 15 minut). Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    jedno z prostszych, a jakże pysznych ciast :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Truskawki Lubię to

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !