Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe babeczki
Jaja ubijamy z cukrem, dodajemy serek i żelatynę rozpuszczoną w mleku. Mieszamy. Masę serową przekłądamy do filiżanek, schładzamy i przykrywamy biszkoptem.
Ciasto: | |
mąka | 1/2 szklanka |
cukier | 1/2 szklanka |
jaja | 4 sztuki |
Masa owocowa: | |
mandarynki | 1 puszka |
jaja | 6 sztuk |
mleko | 1/3 szklanka |
cukier | 6 łyżek |
Żelatyna wieprzowa Prymat | |
galaretka pomarańczowa | 1 szt. |
serek homogenizowany | 40 (waniliowy) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: