Sposób przygotowania

Jabłka obrać. Z 1/3 ilości cukru i dwóch szklanek wody zagotować syrop, dodać kwasek cytrynowy. Do syropu dodać jabłka, zagotować i odstawić. Następnego dnia dodać połowę pozostałego cukru, zagotować i znowu odstawić. Trzeciego dnia dodać resztę cukru i gotować aż owoce będą szkliste. Ostudzić i pozostawić na sitku aby owoce obciekły. Na drugi dzień odwrócić owoce. Gdy będą już suche posypać cukrem i przełożyć do szczelnych słoiczków.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    trochę zachodu ale chyba warto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pewnie ze warto, przepis super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszne jabłuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    nigdy jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !