Sposób przygotowania

1. Margarynę utrzyj z cukrem. Ucierając, wbijaj po 1 jajku. Stopniowo dosyp 2 rodzaje mąki, cynamon i proszek do pieczenia. Wyrób. Ciasto rozsmaruj w prostokątnej blasze.
2. przygotuj kruszonkę; mąkę i cukier wsyp do miski, zalej gorącym stopionym masłem, wyrób.
3. Na cieście ułóż osączone wiśnie. Na nie pokrusz ciasto kruszonkowe. Wstaw do piekarnika. Piecz ok 60 min w temp 180 stopni. Przestudź.
4. Gotowe ciasto można polać lukrem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    te wiśnie to znakomity dodatek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    smakowity przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    pyszne ciasto do popołudniowej herbaty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !