Sposób przygotowania

1. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Następnie dalej ubijając, małymi porcjami dosypuj cukier puder (łyżkę pudru zachowaj). Dodaj kilka kropel zapachu.
2. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia z masy uformuj 12 małych krążków. Oprósz cukrem pudrem. Wstaw do piekarnika o temp ok 150 stopni i przy lekko uchylonych drzwiczkach susz, aż ciasteczka lekko się przyrumienią i staną chrupkie ( 45-60 min).
3. Śmietankę ubij na sztywno, dodając 2 kropelki zapachu. Masą posmaruj połowę ciastek, posyp dowolnymi owocami jagodowymi. Przykryj resztą ciasteczek, posmaruj pozostałą śmietanką, udekoruj owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !