Sposób przygotowania

Straki fasolki umyć,obrać z włókien,straki długie przekrajać na połowe,zalac w naczyniu wrzaca woda zdodatkiem soli i cukru.tak,aby pokryla fasolke i gotowac 3 minuty.
Goraca fasolke nakładac ciasno do wyparzonych słoików i zalać goraca zalewa,w której fasolka była gotowana.Nastepnie po zakreceniu zakretek,pasteryzowac 1 godz.Nastepnego dnia fasolke powtornie pasteryzowac przez 40 minut,licząc od chwili zagotowania.
Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy tak nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    też tak robiłam ale ostatnio mrożę - pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam jeszcze fasolkę, więc muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zimą jak znalazł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna,do wszystkiego
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    szukałam takiego przepisu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przydatny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    na zimę jak znalazł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam fasolkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    na zime idealna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna do obiadu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    w sam raz do obiadku..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetna fasolka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zimą jak znalazł
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    takiej nie robiłam,trzeba będzie spróbować w tym roku
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna,a w zimę jak znalazł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    zimą jak znalazł :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    A ja przeważnie mrożę , w słoikach robiłam bardzo dawno,
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna fasolka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawa, bo ja mam przepis ale z dodaatkiem octu, a ta będzie łagodniejsza
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna robię podobnie ale nie dodaję cukru
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    uwielbiam taką fasolkę
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przyznam się ,ze takiej nie robiłam nigdy ale wygląda zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobrze mieć takie zapasy na zimę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Musze zrobić w najbliższym sezonie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Smakowita fasolka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Smaczna fasolka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !